Co můžete drtit v drtiči odpadu?
Drtič kuchyňského odpadu si hravě poradí s veškerým organickým odpadem pocházejícím z vaší kuchyně.
Zjednodušeně lze říct, že do drtiče můžete dávat vše, co se rozloží v přírodě.
S drtičem pod dřezem začnete jinak přistupovat k přípravě potravin. Loupání brambor a další zeleniny se stane hračkou, můžete loupat rovnou ve dřezu a slupky jednoduše spláchnout do drtiče.
Příklady organických zbytků, s kterými si drtič hravě poradí:
- Slupky z ovoce a zeleniny
- Shnilé ovoce a zelenina (celé brambory, mrkve, …)
- Odřezky z tepeně upraveného masa (drtič si hravě poradí i se šlachami a klouby)
- Rybí šupiny, kosti i hlavy
- Kuřecí kosti
- Vaječné skořápky
- Košťály
- Staré pečivo
- Pecky z ovoce
- Zvadlé květiny
- Kávová sedlina i s papírovým filtrem
- Použité čajové sáčky (bez šňůrky)
- Zbytky z talířů včetně ubrousků
- Papírové utěrky a kapesníky
Výčet toho, co vše lze pomocí drtiče kuchyňského odpadu drtit, samozřejmě není konečný. Mnoho dalších odřezků a zbytků můžete nahrnout do drtiče odpadků a zbavit se tak nepříjemných pachů, které by se jinak šířily z vašeho odpadkového koše.
Teď, když už víte s čím si drtič poradí, přečtete si, co do drtiče kuchyňského odpadu nepatří.